Skip links

ΚΑΝΌΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΆΚΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΊΡΟΥ 5Χ5 6Χ6 7Χ7 8Χ8

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ KAI ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

2. ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50,00 € ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 8X8

3. ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 36,00 € ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 6X6

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα μας πρέπει να γνωρίζουν τους κάτωθι όρους συμμετοχής και να τους τηρούν :

 1. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους (αίτηση και προκαταβολή) στην γραμματεία του club.
 2. Η διαγωνιζόμενη ομάδα πρέπει να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του club 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, να ενημερώσει την γραμματεία για την προσέλευσή της και να μαθαίνει σε ποιό γήπεδο αγωνίζεται.
 3. Οι πελάτες μας – παίκτες των διαγωνιζόμενων ομάδων οφείλουν να γνωρίζουν ότι αγωνίζονται με δική τους ευθύνη και σε περίπτωση ατυχήματος, η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη. Ωστόσο στο club παρευρίσκεται γιατρός.
 4. Λόγω ανωτέρας βίας ή σοβαρού γεγονότος θα αναβάλλεται μία αγωνιστική και εφόσον έχουμε ειδοποιηθεί έγκαιρα(μια μέρα προ του αγώνα)για να ενημερωθεί η αντίπαλη ομάδα για την προσέλευση της . Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα μέχρι δύ ο αναβολές σε όλο το πρωτάθλημα.
 5. Εάν μια ομάδα δεν προσέλθει για τον αγώνα και εφόσον δεν έχει ενημερώσει τουλάχιστον μια ημέρα νωρίτερα την γραμματεία,χάνει τον αγώνα 5-0 και αφαιρείται από την προκαταβολή το αντίστοιχο ποσό για την κράτηση του γηπέδου.
 6. Αν επαναληφθεί δεύτερη φορά γίνεται η παραπάνω διαδικασία και αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.
 7. Για ομάδα που ακυρώνει την ίδια μέρα η επιχείρηση δεν υποχρεούται να ενημερώσει τους αντιπάλους της, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται στο γήπεδο την ορισθέντα ώρα.
 8. Η ομάδα που προσέρχεται στο γήπεδο χωρίς να έρθει ο αντίπαλος της, πληρώνει το αντίτιμο του αγώνα που της αντιστοιχεί και έχει το γήπεδο στην διάθεση της ή το club σας παρέχει άμεσα τη δυνατότητα διεξαγωγής φιλικού αγώνα .
 9. Η κάθε ομάδα που συμμετέχει πρέπει απαραιτήτως να δηλώσει 2 ημέρες την εβδομάδα και τουλάχιστον 5 ώρες,τις οποίες είναι υποχρεωμένη να τις τηρεί.
 10. Απαγορεύεται κατά την διάρκεια του αγώνα μέσα στο γήπεδο να βρίσκεται κόσμος εκτός των αθλητών, όπως επίσης απαγορεύονται το ΚΑΠΝΙΣΜΑ. οι ΤΣΙΧΛΕΣ, τα ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑΠΕΣ. Αν κάτι από τα παρακάτω δεν τα εφαρμόσει κάποια ομάδα, ο παρατηρητής των γηπέδων μπορεί να διακόψει σε βάρος της ομάδας τον αγώνα.
 11. Τα πρωταθλήματα διεξάγονται σε ομίλους. Σε κάθε όμιλο οι ομάδες παίζουν 2 φορές μεταξύ τους.
 12. Η ενημέρωση για τα έπαθλα θα γίνει με την έκδοση ανακοινώσεων ή μέσω ενημερώσεων από τη γραμματεία.
 13. Η ομάδα που αποχωρεί οικειοθελώς πριν την λήξη του πρωταθλήματος ή αποβάλλεται με βάση το άρθρο 5 των όρων συμμετοχής του πρωταθλήματος, δεν δικαιούται την επιστροφή της προκαταβολής.
 14. Η επιχείρηση έχει το δικαίωμα την αντικατάσταση της ομάδας που αποχωρεί ή αποβάλλεται από το πρωτάθλημα(κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος), δίνοντας στη νέα ομάδα τους βαθμούς και όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις (αναβολές κτλ.) που έχει η αντικατασταθείσα ομάδα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ MINI SOCCER

1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

A) Ο αριθμός των παικτών σε κάθε ομάδα δεν μπορεί να ξεπερνά τους 6,7 ή 8 εκ των οποίων ο ένας είναι ο τερματοφύλακας. Οι αντικαταστάσεις των παιχτών γίνονται με ιπτάμενες (χωρίς να σταματάει ο χρόνος) και είναι απεριόριστες αφού βγει εκτός αγωνιστικού χώρου ο ένας παίχτης για να μπει ο άλλος .

Β) Ο αγώνας μπορεί να γίνει και με 6 παίχτες στο 8×8, με 5 παίχτες στο 7×7, με 4 παίχτες στο 6×6.

2. ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ (ΣΤΟΛΗ) ΠΑΙΚΤΩΝ

Οι παίκτες της κάθε ομάδας φορούν ομοιόμορφη στολή που είναι φανέλα, σορτς, κάλτσες, επικαλαμίδες και παπούτσια (ΧΩΡΙΣ ΤΑΠΕΣ). Απαγορεύεται οι παίχτες να φορούν οτιδήποτε μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους άλλους παίχτες (δαχτυλίδια, ρολόγια, βραχιόλια κλπ.)

3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Δύο ίσες χρονικές περίοδοι των 25 λεπτών. Ο μοναδικός χρονομετρητής είναι ο διαιτητής. Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα για ένα time-out ενός λεπτού σε κάθε ημίχρονο. Στα τελευταία 5 λεπτά του κάθε ημιχρόνου δεν δικαιούται time-out καμία ομάδα . Με το εναρκτήριο λάκτισμα μπορεί να μπει γκολ κατευθείαν στο τέρμα.

4. ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΔΙΑΓΩΓΗ

Οι παρακάτω 11 παραβάσεις έχουν σαν ποινή το άμεσο λάκτισμα :

 1. Κλωτσιά ή να προσπαθεί να κλωτσήσει αντίπαλο
 2. Βάζει τρικλοποδιά σε αντίπαλο
 3. Πηδάει κατά του αντιπάλου
 4. Μαρκάρει αντίπαλο από πίσω
 5. Μαρκάρει αντίπαλο με βίαιο ή επικίνδυνο τρόπο
 6. Χτυπά ή προσπαθεί να χτυπήσει τον αντίπαλο ή τον φτύνει
 7. Κρατά τον αντίπαλο
 8. Σπρώχνει τον αντίπαλο
 9. Ορμάει στον αντίπαλο με τον ώμο
 10. Κάνει τάκλιν, είτε αγγίζει την μπάλα με τον αντίπαλο σε απόσταση 1 μέτρου
 11. Πιάνει την μπάλα ,μεταφέρει ή προωθεί με το χέρι (αυτό δεν ισχύει για τον τερματοφύλακα)

Επίσης το άμεσο λάκτισμα είναι κόρνερ. Κάθε παράβαση άμεσου λακτίσματος εντός του ημικύκλιου η μπάλα τοποθετείται πάνω στο ημικύκλιο.

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 4 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟ ΕΜΜΕΣΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ:

 • Προσπαθεί να κλωτσήσει τη μπάλα ενώ την έχει ο τερματοφύλακας.
 • Κάνει σκόπιμα φράγμα στο τερματοφύλακα.
 • Κάνει προβολή στον αντίπαλο .
 • Όταν ο τερματοφύλακας πιάσει τη μπάλα από δικό του παίχτη με τα χέρια .

Επίσης το πλάγιο άουτ (αράουτ) είναι έμμεσο λάκτισμα και η επαναφορά γίνεται με το πόδι εντός 4″.

Ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να πιάσει τη μπάλα με τα χέρια έξω από το ημικύκλιο των έξι μέτρων. Στην περίπτωση αυτή τιμωρείται με αποβολή.

Ο τερματοφύλακας επαναφέρει τη μπάλα από την θέση του άουτ και με τα χέρια και με τα πόδια .Η επαναφορά της μπάλας πρέπει να γίνει εντός 4 “.

Ο τερματοφύλακας μπορεί να περάσει τη μπάλα πέρα από το κέντρο του γηπέδου και με το χέρι και με το πόδι.

Ο τερματοφύλακας μπορεί να επιτύχει γκολ με το χέρι αφού η μπάλα χτυπήσει πριν την γραμμή του τέρματος .

Η απόσταση του τείχους για όλα τα λακτίσματα, έμμεσα ή άμεσα είναι 5 βήματα και ο χρόνος λακτίσματος είναι 4”.

Όταν η ομάδα που επιτίθεται κερδίσει φάουλ απ το κέντρο και μπροστά, μπορεί να εκτελέσει το φάουλ μόνο όταν ο διαιτητής δώσει εντολή για την συνέχεια του παιχνιδιού.

5. ΑΠΟΒΟΛΗ ΠAΙΧΤΩΝ

Όταν αποβάλλεται παίχτης η ομάδα για 3 λεπτά αγωνίζεται με 1 παίχτη λιγότερο. Σε περίπτωση που δεχτεί γκολ η ομάδα αυτή στη διάρκεια των 3 λεπτών αναπληρώνεται αμέσως η θέση του παίχτη που έχει αποβληθεί.

Αν η ίδια ομάδα επιτύχει γκολ κατά την διάρκεια των 3 λέπτων θα περιμένει κανονικά «το πέρας» των 3 λεπτών για να συμπληρώσει παίχτη.

Ο παίχτης που αποβάλλεται αποχωρεί από το γήπεδο.

Η αποβολή γίνεται με απευθείας κόκκινη κάρτα ή με 2 κίτρινες κάρτες στον ίδιο παίχτη.

Επίσης όταν η μπάλα χτυπάει στο πάνω μέρος του γηπέδου (δίχτυ) το παιχνίδι συνεχίζεται.

Όταν ο παίχτης παρεκτραπεί (χειρονομία σε αντίπαλο) ή προσβάλλει τα θεία (μού ή σού), αποβάλλεται από το παιχνίδι οριστικά .

6. ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Οι ομάδες είναι υπεύθυνες για τις πράξεις των ποδοσφαιριστών τους και δύναται να αποβληθούν από το πρωτάθλημα με απόφαση του club όταν υπάρξει:

 • Κατ’εξακολούθηση εξύβριση διαιτητών.
 • Βιαιοπραγία ή απόπειρα βιαιοπραγίας διαιτητού.
 • Βάναυση συμπεριφορά κατά του αντιπάλου
This website uses cookies to improve your web experience.